Tervetuloa

Mauritiukselle

Mauritius on saarivaltio Intian valtameressä noin 900 km Madagaskarista itään. Se on Afrikan maaksi poikkeuksellisen kehittynyt ja rauhallinen. Asukkaita on noin 1,3 miljoonaa. Mauritiukseen kuuluu pääsaaren lisäksi lukuisia pienempiä saaria, joista suurin on 38 000 asukkaan Rodrigues. Mauritiuksella puhutaan yleisesti ranskaa, englantia ja kreolia.


Trooppisen lämmin ilmasto, hyvät hiekkarannat ja hyvät palvelut houkuttelevat erityisesti eurooppalaisia matkailijoita. Saarella on useita kansainvälisesti arvostettuja golfkenttiä. Snorklaus, surfaaminen, leijasurfaus, lainelautailu ja kalastus ovat saarella luonnollisia harrastuksia. Kalastuksesta kiinnostuneen kannattaa suunnata saaren lounaisrannikolle, sillä Black River on paras tukikohta kalastusretkille.


Reittilennoista paras yhteys on Turkish Airlinesin lento Istanbulin kautta. Valmismatkaa etsivälle saarelta löytyy useita hotellivaihtoehtoja. Omatoimimatkailijan helpoin tapa majoituksen löytämiseen ovat booking.com ja Airbnb.fi.


Lennot Helsingistä Mauritiukselle maksavat ajankohdasta ja varausajasta riippuen 800-1100 euroa. Kahden viikon majoituksen saa halvimmillaan neljälle hengelle noin 700 eurolla. Hintahaitari on leveä, sillä upeimmista taloista saa maksaa yli 25000 euroa kahdelta viikolta. 1500-2000 eurolla saa jo hyvän talon tai asunnon 4-6 hengelle kahdeksi viikoksi.


Ruokakaupoissa on hyvät valikoimat. Hintataso on noin kolmanneksen Suomea edullisempi. Busseilla matkustaminen on helppoa ja halpaa. Lippu maksaa 0,70-1,5 euroa.

Tero Ronkainen 1.1.2020